, 2022/3/7

A fenék diéta.Gyakran mondják, hogy olyanok vagyunk, amilyeneket megeszünk. Nos, ez minden bizonnyal így van, amikor a fenékre való felkészülésről van szó. Ha szeretnéd a lehető legtisztábban és leggyorsabban elkészíteni a dolgokat, itt van, hol kezdd.

bottom diet tips

Nagy ötös a magas rosttartalomért

Először is: a jó étrend és a tested természetes emésztési folyamatai elvégzik helyetted a tisztítómunka nagy részét. Azt javaslom, hogy a fenék magas rosttartalmú étrendet vagy rostkiegészítőket fogyasszon, sok vízzel együtt. Így, amikor kimész a mosdóba, a székleted egy sima, terjedelmes masszává gyűlik össze. Ez azt jelenti, hogy a vastagbéltartalmad teljes tartalmát egyetlen mozdulattal ki tudod üríteni.

Ha tudatosan a napi rutin részévé teszed a rostokat (az oldható és az oldhatatlan rostokat egyaránt), akkor elérheted azt a pontot, amikor a tisztálkodási rended legfontosabb lépése egyszerűen a fürdőszoba használata és a gyors öblítés. A szervezeted a legtöbb mindentől nagyon természetes módon fog megszabadulni, anélkül, hogy a feneked pH-egyensúlyát megbontaná. Ha még mindig aggódsz az esetleges maradványok miatt, ajánlom a gyors "öblítést" gumós öblítéssel és Future Method tisztító oldattal, amely egy pH-kiegyensúlyozott izotóniás oldat, így a mikrobiomod kényes egyensúlyát érintetlenül hagyja.

Kétféleképpen tölthetsz fel

Fogyassz természetes rostforrásokat, beleértve a friss gyümölcsöket, zöldségeket, leveles zöldeket, teljes kiőrlésű gabonaféléket és feldolgozatlan korpát. Ha ezek bármelyikét (vagy mindegyikét) beépíti a napi étrendjébe, növelheti a rostbevitelt. Ami a táplálékkiegészítőket illeti, a Metamucil, a Citrucel és a Colon Cleanse Daily Fiber gyakori márkák, amelyek bármely helyi élelmiszerboltban vagy drogériában kaphatók. Létezik a Pure for Men is, amelyet kifejezetten a meleg közösség számára fejlesztettek ki.

Mennyi, milyen gyakran?

Elég nehéz természetes úton bevinni a napi ajánlott rostadagot, ami sokkal magasabb, mint azt sokan gondolnánk. A legjobb lehet, ha egy hibrid megközelítést alkalmazunk: növeljük a rostban gazdag ételek bevitelét, de kiegészítjük rosttablettákkal vagy porokkal is. Ha még csak most kezded, nem javaslom, hogy azonnal ugorj bele a napi kétszeres ajánlott bevitelbe. A legjobb, ha lassan kezdjük a beiktatást, és egy-két hét alatt növeljük a gyakoriságot.

Mindenkinek más a GI-je, így ami az egyik embernek beválik, az a másiknak nem biztos, hogy működik. Kísérletezned kell, hogy megtaláld a rostok tökéletes mennyiségét és időzítését, hogy a szervezeted számára a lehető legtisztább legyen. Ha kiegészítőket használsz, lehet, hogy a legjobb, ha az adagolást éjszaka kezded.

Elég nehéz természetes úton bevinni a napi ajánlott rostadagot, ami sokkal magasabb, mint azt sokan gondolnánk. Hogy miért? Mert így a rostok felszívódása és optimalizálása alvás közben történhet, amikor a vastagbél/ végbél is nyugalomban van. Mivel csak akkor kakilunk, amikor ébren vagyunk, és a medencénk szögének változása állás közben a székletürítés serkentéséhez szükséges mozgást okozza, vastagbelünk napközben elfoglaltabb, és a felszívódás a prioritási listán hátrébb van.

Ezeket helyezzük a lista aljára

Ha fenékürítést tervezel, próbáld meg elkerülni a feldolgozott élelmiszerek, a mesterséges édesítőszerek, az erjesztett tejtermékek, a fűszeres ételek és az olajos/zsíros ételek fogyasztását, mivel ezek általában irritálják a gyomor-bél traktust, és gyors tranzithoz (azaz hasmenéshez) vezethetnek.

Az "irritábilis bélfenékre" sajnos nem tudok egyértelmű választ adni. Van néhány új gyógyszer, ami segít, vagy sokan használják a CBD-t. A kulcs az, hogy valóban megértsük, mi okozza a fellángolást, és ennek megfelelően tervezzünk, ha játékidő van kilátásban.

Itt a fenékszezon!

A téli hónapok azt jelentik, hogy összebújunk valakivel (és valakiben), aki meleg. És ebben a hideg évszakban még soha nem volt jobb alkalom arra, hogy tökéletesítsd a fenékkel való bújást. Nagyszerű fenéknek lenni azt jelenti, hogy helyesen kell táplálkozni. A legjobb módja annak, hogy megőrizd, hogy a legjobb fenék vagy, az a helyes táplálkozás. Íme egy lista azokról az ételekről, amelyeket a fenéknek enni kell és nem szabad, mielőtt kimozdulsz és összejössz.

Nagyszerű fenéknek lenni azt jelenti, hogy helyesen étkezel

Dos:

Saláták. Jó módja annak, hogy garantáld a sikeres bélmozgást és a még sikeresebb beöntést később, ha sok rostot, például salátát eszel. A megfelelő rostmennyiség szilárdabb székletet és ezáltal könnyebb beöntést jelent később.

Fehérje. Testünk üzemanyagát folyamatosan pótolni kell. A fehérje elengedhetetlen az izomzat építéséhez és fenntartásához. De a szervezetünknek az ételek feldolgozásához is szüksége van fehérjére. Két legyet ütünk egy csapásra a fehérjével.

Víz. A hidratáltság megőrzése nagyszerű módja annak, hogy garantáljuk a sikeres bélmozgást és beöntést a fenékürítés előtt.

Egy jó étkezési ütemterv. Valószínűleg jó ötlet, ha a fenékre érkezés előtt 3-6 órán belül nem eszünk semmit. Így lehetővé teszed, hogy az ételek teljesen megemésztődjenek.

Ne tedd:

Zsíros ételek fogyasztása. A telített és többszörösen telített zsírokat szervezetünk különösen nehezen emészti meg, és gyakran kellemetlen érzéseket és bűzös gázokat okoznak.

Brokkoli és más magas keményítőtartalmú zöldségek. Ezeket remekül meg lehet enni ebédre a baszni készülő estét megelőző délután. Egyébként ezek a srácok gázokat és puffadást okoznak.

Sült ételek. A sült ételek szintén puffadást okoznak, és nehezebben emészthetőek, ami azt jelenti, hogy puffadtabbnak és teltebbnek érzed magad, mint amilyen valójában vagy.

Kenyerek. Ha kenyeret akarsz, akkor hagyd ki a kenyeret. A kenyér és más gabonafélék lassan emésztődnek, és szintén puffadást okozhatnak. Nem fogod jól érezni magad, ha hamisan teli gyomorral fenékig érsz.

Tejtermékek. A sajt, a tej és más tejtermékek magas zsírtartalmúak, lassabban emésztődnek, és puffadást okoznak. A tejtermékek fogyasztásakor gázképződés is előfordulhat.

Nagyszerű fenéknek lenni azt jelenti, hogy helyesen táplálkozol

Nagy fenéknek lenni azt jelenti, hogy helyesen étkezünk. Kövesd ezeket a tippeket, és próbáld megtervezni az étkezéseidet és az étkezési időbeosztásodat, hogy ne kelljen órákat töltened a mosdóban a cicád kitakarításával. Az anális szexnek élvezetesnek kell lennie, nem pedig olyan feladatnak, amire órákig kell készülni. Ne feledd: most van a fenékszezon. Itt az ideje, hogy felkészítsd azt a segget az akcióra!

Melyek a te diétás tippjeid, hogy te legyél a tökéletes power bottom? Segíts egy kezdő fenéknek, hagyd meg javaslataidat az alábbi megjegyzések között!