, 2022/2/18

A fogyás és a fittség megőrzése során a nők gyakran követnek el hibákat, például túl keveset esznek, nem a testalkatuknak megfelelően edzenek, és azonnali eredményeket várnak. Lényeges, hogy a kiegyensúlyozott, minden tápanyagot tartalmazó étrendre koncentráljunk, és ezt rendszeres edzéssel egészítsük ki azáltal, hogy a testmozgást nem unalmas feladatnak, hanem szórakoztató tevékenységnek tekintjük.

fitness tips women

"A fitnesz hosszú és fárasztó folyamat, különösen a nők számára, akiknek a fogyással kell foglalkozniuk. Azzal, hogy egy személyi edző végigvezeti a törekvőket, a felhasználók motiváltak lesznek, hogy minden nap edzenek, és egy hatékony edzéssel még többet égetnek" - mondta Ankit Gupta, a Ludis, India első audiofitness edző alkalmazás társalapítója.

Lenni vagy nem lenni

Mint minden fontos dolognak az életünkben, a fitnesztervünknek is szüksége van egy célra. Ez nem lehet valaki más célja, mert neked kell birtokolnod. A sajátodnak kell lennie. Mielőtt tehát kitörsz az ajtón, hogy fitt legyél, el kell döntened, hogy miért csinálod. Hogy tisztázzuk, a "úgy érzem magam, mint egy pacák" talán célnak tűnik, de valószínűleg nem lesz tartós hatása.

Mélyebbre kell ásnod. Kérdezd meg magadtól, hogy azért akarsz egészségesebb és fittebb lenni, mert tovább akarsz élni, vagy csak azért, mert jobban akarsz kinézni? Konkrétabbak az okai, például fel akar készülni egy eseményre, például egy versenyre, túrára vagy játékra? Talán csak azt szeretnéd, hogy lépést tudj tartani az unokákkal vagy a partnereddel.

Új tervet kapsz

Kell, hogy legyen egy terve. A terv célja, hogy elszámoltathatóvá tegyen. Az elszámoltathatóság szükséges ahhoz, hogy biztosan végigcsináld és elvégezd az edzést, vagy tartsd az egészséges táplálkozási szokásaidat. Segít abban is, hogy ne vigyél túlzásba valamit, vagy ne égj ki. Néha annyira izgatottak vagyunk egy új dolog kipróbálásakor, hogy megőrülünk és túl sokat teszünk. Ettől általában tíz lépést lépünk vissza.

Szerezz egy edzőt, vagy készítsd el a naptáradat. Tűzz ki rövid távú és hosszú távú célokat. Győződjön meg róla, hogy van módja a siker mérésére. Jegyezd fel a kiindulási súlyodat. Állítson be egy kezdő tempót. Ne feledkezz meg a pihenésről, és győződj meg róla, hogy megkapod. Használjon alváskövető készüléket a telefonján vagy fitneszkövető készüléket. Állítson be egy lefekvésre készülő emlékeztetőt.

Rázd fel

Még ha a szokások rabja is vagy, akkor is variálnod kell a fitneszprogramodat és az étrendedet. Így nem fogsz unatkozni, és segít kiegyensúlyozottabbá tenni a testmechanikádat. Meg kell győződnöd arról, hogy minden izomcsoportot megdolgoztatsz, és minden étrendi igényedet kielégíted.

Tegyél egy edzést az "extra" edzéseddé

Találj egy olyan tevékenységet, amit szeretsz, és dolgozz azon, hogy tökéletesítsd. Használd a tervezett edzéseket ennek elősegítésére és fitneszcélként. Használd a tevékenységedet arra, hogy javítsd a mentális és a szociális egészségedet. Használd úgy, mint valami olyasmit, amit nem dolgozol, vagy másfajta kötelezettségként.

Lépj ki a diéta komfortzónájából

Menj el az orvoshoz, személyi edzőhöz vagy dietetikushoz, és nézd meg, hol tartasz az étrendeddel. Tudd meg, milyen dolgokon kell dolgoznod. Ha ez a fogyás, akkor találj egy olyan étrendet és egy olyan elszámoltathatósági eszközt, ami működik neked. Mindenféle ötlet létezik, a Prime Women's PLATE programtól kezdve a Keto programon át az időszakos böjtölésen át a Whole 30-ig. Nézd meg, mi tetszik neked, és próbáld ki. Nincs olyan diéta, ami mindenre megfelel.

Nincsenek titkok

Az elszámoltathatósággal jobban teljesítünk. Az egészség és a fitnesz sem különbözik ettől. Korunk és korunk szépsége, hogy olyan elszámoltathatósági lehetőségeink vannak, amelyekhez nem kell más embereket bevonni. Mindenféle virtuális eszközt használhatunk, a kihívásokkal ellátott fitneszkövetőtől kezdve az online csoportokig. Ezek mellett léteznek valós életbeli elszámoltathatósági partnerek, például gyalogló társak vagy edzőtermi barátok. A meetupok rengeteg lehetőséget kínálnak. Válassz egyet vagy válassz többet.

Nézz ki jól

Semmitől sem érezzük magunkat jobban, mint egy új ruhától vagy a régi kedvencünktől. Az edzés sem más. Semmi sem rosszabb, mint amikor edzésre készülődve felhúzunk egy kényelmetlen leggingset vagy rövidnadrágot. Akár túl szűk, akár túl bő, elrontja a hangulatot. Találj egy olyan márkát, amelyik megfelel neked, és ruházz be, hogy ne kelljen vadászni az edzőruháidat.

Néhány kedvenc online kiskereskedőnk az ASOS, a Fabletics és a Nordstrom Rack. Ugyanez vonatkozik a cipőkre is. Néha nyolc pár cipőt rendelek két méretben, és mindegyiket kipróbálom, majd visszaküldöm azokat, amelyek nem illenek rám, hála a nagyvonalú visszaküldési szabályoknak és az ingyenes szállításnak. A legjobb edző/teniszcipők közé tartoznak a Hokas (nagyon népszerű a futók és a gyaloglók körében), az Adidas és a Nike.

Állíts fel egy célt

Találj valamit, amit szeretnél csinálni. Ha ez egy túrázás, akkor kezdj el olyan alkalmazásokat keresni, mint az AllTrails, hogy milyen túrák vannak a környékeden. Gondolkodj a Camino megtételén, és nézd meg az Út inspirációért, vagy csatlakozz egy Facebook-csoporthoz, és készíts tervet. Ha valami nagyobb dologra vágysz, például egy triatlonra, akkor vágj bele, és keress egy edzéstervet vagy egy edzőt online vagy személyesen.

A lányom NEM futó, de nagyon szerette volna kipróbálni a maratont, mert a nővére, aki futó, még soha nem futott ilyen távot, ezért úgy kezdte, hogy egy félmaratont választott, majd tervei között szerepelt egy teljes maraton is. Talált egy társat, aki ugyanolyan szinten volt, mint ő, és belevágott. Annyi új tevékenységet lehet kipróbálni, és jól fog jönni, ha előtte vagy kiegészítésképpen valamilyen edzésre kerül sor.

Lépj be a ritmusba

Bár az edzéseket és az étrendet is variálnunk kell, mégis szükségünk van egy kis rutinra. A rutin állhat változatosságból. Tervezd meg az egészséged és a fittséged. Írja le. Tegyen emlékeztetőket a telefonjára. Állítson fel jutalmazási rendszert. A rutinodat alakítsd olyanná, ami neked megfelel. Ne tervezzen edzést estére, ha ilyenkor általában hullafáradt. Időzítse úgy az étkezési szokásait, hogy legyen ideje edzeni és enni is. Az egészségnek és a fittségnek ugyanúgy a napod részévé kell válnia, mint a fogmosásnak.

Mi mozgat meg?

Zenét, könyvet vagy podcastot hallgatsz? Egy hely, ahol élvezed a látványt, a hangokat és az illatokat? Dolgozd be ezeket a dolgokat az edzéstervedbe, és sikeresebb leszel. Ha oda mész, ahová szeretnél, az segíteni fog. Rengeteg edzésdalos lejátszási lista létezik. A Libby segítségével ingyenes könyveket szerezhetsz a könyvtárból. Az Audible ésszerű és szélesebb választékot kínál. Szerezz egy kutyát, ha még nincs, és hidd el, mennyire boldoggá teszi, ha veled sétálhat vagy futhat. Az én kutyám még azt is szívesen nézi, ahogy jógázom vagy edzésvideókat készítek. Tegyél úgy, mintha ő szurkolna neked.

Folyamatosan fejlődnünk kell, és meg kell határoznunk a célunkat. A wellness sem különbözik ettől. Minél idősebbek leszünk, annál tudatosabbnak kell lennünk a szokásainkkal kapcsolatban. Szerencsére az összes online eszközzel nem szenvedünk hiányt ötletekben. Mi a minden szempontból több lehetőséget kínáló generáció vagyunk. Ne féljünk elkezdeni egy tervet a jobb wellness érdekében. Használja ki ezt a bizonytalan időszakot arra, hogy életmódja egy részében bizonyosságot teremtsen. Ha tervet készítesz az egészséged érdekében, akkor egészségesebb és boldogabb leszel. Ezáltal lesz mire összpontosítanod, és lesz valami, amit irányíthatsz.

Íme tehát egy fitneszkalauz az újkorú nőknek, akiket túlságosan leköt a munka, és nincs idejük a fitneszre:

1. Egészséges reggeli - kötelező!

Az egészséges reggeli, amely rostokat és glükózt tartalmaz, elengedhetetlen ahhoz, hogy egész napra megmaradjon az energia. A háromszori étkezés közül a reggeli a legfontosabb, amelynek könnyűnek, egészségesnek és táplálónak kell lennie. Válasszon rostban, fehérjében, kalciumban, vitaminokban és glükózban gazdag ételeket, mivel ezek egész napra energiát biztosítanak, és kielégítik a szervezet igényeit.

2. Maradj aktív, és használjki minden szünetet a nap folyamán.

Elfoglalt nőkről beszélünk, akik napi nyolc vagy több órát dolgoznak az irodában. Ők azok, akik többet ülnek. A helyiségen belüli szokásos "oda-vissza" sétát hatékony testmozgássá alakíthatják. Azzal, hogy amennyire csak lehetséges, kéz nélkül sétálnak, felállnak a megbeszélések alatt, vagy munka közben is állva maradnak, ha nem kell sok gépírási munkát végezni. Ebéd és tea után tegyen egy rövid sétát, óránként tartson rövid szüneteket, és sétáljon egy percet, majd térjen vissza az íróasztalhoz. Vannak lehetőségek a nők számára, akiknek nincs idejük, csak el kell dönteniük, és meg kell tenniük.

3. Váltsd fel a junk foodot egészséges nassolnivalókkal

A fitt test fenntartásának legelső szabálya, hogy távolítsák el az egészségtelen junk és olajos ételeket a napi rutinjukból, mivel ez hatással van a mozgásrutinjukra és az immunrendszerükre. Így a fehérjében, kalciumban, zsírokban, szénhidrátokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag egészséges nassolásra való áttérés segít a testsúly megtartásában és számos betegség kockázatának csökkentésében.

4. Igyál rendszeresen tiszta vizet

A megfelelő mennyiségű víz elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Attól, hogy a dolgozó nők ülnek, még nem lesz kevesebb. Ne felejtsen el meghatározott időközönként vizet inni, és tartson kéznél egy palackot, hogy ne következzen be kiszáradás. Ne váltogassa a szénsavas italokat a vízzel, mivel ezek egészségtelen és magas kalóriatartalmú összetevőket tartalmaznak.

5. Kövesd a strukturált edzésmintát

El kell készíteni egy strukturált edzésmintát, amelyet naponta követni kell egyszerű gyakorlatokkal, például sétával, futással a test feszesítése érdekében. Azt tanácsolják, hogy a nők legalább heti három órát mozogjanak, hogy elérjék fitneszcéljaikat. Mindezek összességében hozzájárulnak a nők jobb egészségéhez és jólétéhez, csak egy egészséges ember tudja elérni álmait, ahogyan azt gondoltad