, 2022/2/23

Hogyan állsz a céloddal, hogy jobb formába kerülj? Ha a válasz "nem túl jó", nem vagy egyedül - könnyebb mondani, mint megtenni! De nekünk itt a BERGEN-nél van egy jó hírünk: kicsiben is elkezdheted, és mégis láthatod és érezheted az eredményeket.

fast fitness tips

Ha nincs időd vagy motivációd arra, hogy hetente kétszer egy órás HIIT (nagy intenzitású intervallumos edzés) órára jelentkezz, ne aggódj. Megkértük Brett Pottsot, okleveles személyi edzőt és a bergenfieldi Factor 11 Fitness tulajdonosát, hogy ossza meg velünk tippjeit, hogyan lehet maximalizálni egy rövidített edzést. Mindössze körülbelül 30 percre van szükséged hetente néhányszor. Ez egy sitcom egy epizódjának felel meg - meg tudod csinálni! Íme, hogyan:

Kezd (és fejezd be) egy nyújtással.

Mielőtt munkához látnál, melegítsd be izmaid, hogy elkerüld a sérüléseket és a fájdalmat. Potts néhány perces dinamikus nyújtást vagy ROM-mozgásgyakorlatokat - például vállemelést - javasol, hogy a tested készen álljon a munkára. "Az edzés után pedig" - mondja - "szánj néhány percet statikus nyújtásra, hogy lehűtsd a tested és újraindítsd".

Építs be kardiót.

A szív- és érrendszeri egészség javítása érdekében (és ezáltal kalóriát égetni és fogyni, ha ez is az elhatározásai között szerepel) olyan tempóban kell mozognia, amely megemeli a pulzusszámát. "A rövid intenzitású kitörések a legjobb módja ennek" - mondja Potts.

Csináld azt, ami a legjobban érdekel.

Nem fogod akarni a munkát, ha nem tetszik, amit csinálsz. Ha szeret sétálni vagy futni, tegyen lépéseket a futópadon vagy az elliptikus tréneren. Inkább táncolni szeretsz? Tedd fel a kedvenc zenéidet, és izzadj meg. Ha kihívásra vágyik, de nincs hozzáférése felszereléshez, próbálja ki a testsúlyos edzéseket, például a guggolást, a fekvőtámaszt, a húzódzkodást és/vagy a burpee-t. A 30 másodperces mozgást 30 másodperc pihenő követi.

Végül válassz egy rövid súlyzós edzéssorozatot

Amely az összes fő izomcsoportot megmozgatja. "Válassz olyan gyakorlatokat, mint a guggolás, a súlyemelés, a padnyomás és a sorok vagy a kábeles lehúzás" - mondja Potts.

Tedd el a telefonodat.

Korlátozd a zavaró tényezőket, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki az edzésből. "Tedd el a telefonod, és koncentrálj" - mondja Potts. "A harminc perc egy szempillantás alatt el fog múlni". És végül, érezd jól magad, dolgozz keményen, és jól fogod érezni magad, amit elértél.