, 2022/3/8

A Halloween már csak egy dolog van a sarkon, ami csak egy dolgot jelent: rengeteg cukorral teli, valódi tápérték nélküli finomságokat - ez az egész a Halloween szellemében történik. De vajon megéri-e az eredményeket, amelyekért te és ügyfeleid olyan keményen dolgoztak? Kételkedünk benne! Azért vagyunk itt, hogy megosszuk, hogyan lehet megszabadulni ezektől a kísértésektől, segítünk abban, hogy ne kelljen engedni a halloweeni édességek vödreinek, amelyek gúnyolódnak veled.

halloween fitness tips

Azok számára, akiknek állandóan csokit vagy cukrot kapnak, a feladatuk még nagyobb kihívást jelent. Senki sem akarja, hogy a szomszédság megbélyegzést kapjon a cukorkátlan házról. A ház, amelyre a gyerekek mutogatnak, a ház, amely a halloweeni csínyek haragja, és a hírnév, amely az új évben is megmarad. Lehet, hogy számodra az édesség az ünnep kedvéért szükséges rossz, egy olyan rossz, amely még a legtisztább lelkűek édesszájúságát is csábítja. Nézzen be a csomagolás alá, és kövesse ezt az öt egyszerű ajánlást, hogy meghiúsítsa az édességgel kapcsolatos kísérteteket.

Tippek az édesség utáni sóvárgás elkerülésére

Azok számára, akik Halloween környékén fékezhetetlenül édesszájúak lesznek, vannak praktikus módszerek arra, hogy elkerüljék az édességevést, még akkor is, ha az ajtóhoz érkező csoki-vagy-csalogatóknak vásárolnak. Ez egyszerűbb, mint gondolná, és nem igényel sok időt vagy erőfeszítést.

1. Várj az utolsó pillanatig az édességvásárlással: Ne tartsunk édességet a ház körül. Várj Halloween napjáig vagy az azt megelőző estéig, és menj be a boltba, hogy feltöltsd a finomságokat. Minél kevesebb ideig van az édesség a házban, annál kisebb lesz a kísértés.

2. Válaszd ki a legkevésbé kedvelt édességet: Ha van egy legkevésbé kedvenc édességed, válaszd azt a cukorkát a csoki-vagy-csemegézés választékodhoz. Kevésbé valószínű, hogy a cukorkás tálból fogsz zabálni, ha nem találod élvezetesnek. Azt is észre fogod venni, hogy a kedvenc halloweeni édességeid valószínűleg egész évben kaphatók, vagy más ünnepekre átformálva, így nem fogod magad megfosztva érezni, ha ezúttal átadod a zacskót. A Candy Corn és a lágykrémek minden évszakra találsz színt és formát!

3. Tékozol a természetes módon: Ha valami édesre vágysz, egyél helyette egy szelet gyümölcsöt. Nemcsak táplálóbb, de az étvágyadat is jobban fékezi, mint az édesség. Ha már a pazarlásnál tartunk, mérd fel, hány perc testmozgást kellene végezni ahhoz, hogy semlegesítsd az édesség kalóriáit.

4. Tartsd szem elől: Ha úgy érzed, hogy az óriási tál édesség még mindig csábító, hagyd kint a csokit vagy cukorkát, és csinálj valami aktív tevékenységet, hogy eltereld a figyelmedet az édességről. Ha nem bízhatsz a csokit vagy csalogató kíséretében, hagyd az édességes tálat az ajtó közelében (ha nincsenek kutyáid, tedd a földre, így kevésbé lesz hozzáférhető a könnyű préda számára), és menj a másik szobába, amíg a csokit vagy csalogató megérkezik.

5. Szabadulj meg tőle! Bármennyire is nehéz elválni, adományozd vagy ajándékozd el a megmaradt cukorkákat. Rengetegen vannak, akik örülnének egy édességadománynak, a te csípőd nem tartozik közéjük.

Bár mind az öt tipp betartása egyeseknek nehéz lehet, néhányat követve biztosan segíthet abban, hogy reálisan és hatékonyan túléljük a halloweeni engedékeny kísértéseket. A legfontosabb, hogy megteremtsd a sikerhez szükséges feltételeket. Bár azt gondolhatod, hogy kihagyod, ne feledd, milyen jó érzés lesz, amikor rájössz, hogy volt akaraterőd ahhoz, hogy elkerüld az egészségtelen kísértést. Csak azért, mert nem csatlakozol az édességvonathoz, még nem jelenti azt, hogy nem szórakozhatsz. Készítsd elő a jelmezed és élvezd!

Fitnesz tippek, amelyeket követned kell ezen a Halloweenon

Várj az utolsó pillanatig az édességvásárlással - ki mondta, hogy egy héttel előre kell cukorkát venni? Minimalizáld, hogy az édesség hány napot töltsön a házban előre, hogy ne heverjen sokáig, növelve ezzel a kísértést, hogy beleássuk magunkat.

Keresd fel a helyi ömlesztett élelmiszerüzletet - miért vásárolnál egy hatalmas zacskó halloweeni édességet, és miért maradna olyan maradék, amit kísértésbe esik majd megenni? Vásárold meg az előző év alapján a megfelelő mennyiséget az ömlesztett élelmiszerüzletben, így kímélve a derekad és a pénztárcádat.

El a szem elől, ki a fejedből - ha már megvetted az édességet, tárold olyan helyen, ahol nem látod gyakran, amíg valaki be nem csenget hozzád. Ne hagyd kint ülve az édességet, mert így nagyobb valószínűséggel fog itt-ott felkapni egy-egy darabot, függetlenül attól, hogy valóban édességre vágysz-e vagy sem. A maradékkal, ha megkísért a házon belüli édességraktár, vidd el a munkahelyedre, vagy add oda a barátaidnak/családtagjaidnak, hogy mások is élvezhessék.

Gondolkodj, mielőtt rágsz - otthon ülsz, tévét nézel, és rád tör az édesség utáni vágy. Mielőtt engednél, kérdezd meg magadtól, hogy éhes vagyok, szomjas vagyok, vagy egyszerűen csak érzelmi okokból? Nehéz ellenállni az érzelmi sóvárgásnak, amikor az édesség könnyen elérhető, de próbáld meg azonosítani, hogy mit érzel, és végezz más tevékenységet, hogy megnyugtasd ezt az adott érzést. Még mindig sóvárogsz? Próbálj meg egészséges nassolnivalót készíteni magadnak. Ez a fitnesztipp tényleg minden helyzetre érvényes, nem csak Halloweenre.

Tartsd számon a bevitelét - mivel a halloweeni édességek szórakoztató, falatnyi darabok, gyakran nagyon gyorsan elfogynak, és mielőtt észrevennéd, akár 10 darab is lehet belőlük. Könnyű folyton visszamenni "még egy" mókás méretű édességért, de ezek a kalóriák gyorsan összeadódnak. Tartsd számon, hogy mennyit eszel, akár úgy, hogy jól látható helyre írod, akár úgy, hogy naplózod egy étkezési naplóban vagy alkalmazásban, vagy úgy, hogy az összes kész csomagolást egy jól látható helyen tartod.

Egyszerre csak egy darabot kóstolj meg - Az édesség teljes korlátozása valójában egy teljes falást készíthet elő. Engedj az édesszájúságának, de tedd tervszerűen. Döntsd el, hogy a nap melyik szakában kívánod leginkább az édességet, és erre az időpontra tartogasd a különleges élvezetet. Ezután dőlj hátra, és lassan élvezd az ízélményt.

Koncentrálj a rendszeres étrend fenntartására - a rendszeres ételek kalóriáinak drasztikus csökkentése, hogy több hely maradjon az édességeknek, vagy hogy bepótold a túl sok édességet, még senkinek sem tett jót. Ehelyett fogyassz laktató, fehérjében és rostban gazdag ételeket, és igyál sok vizet. Ha megfelelően táplálod a szervezeted, kevésbé valószínű, hogy éhségérzet jelentkezik, amikor édességhez jutsz.

Kezeld az édességvásárlást edzésként - a gyerekekkel való séta kalóriát éget! Az intenzitás fokozása érdekében csinálj belőle versenyt, és tegyél néhány extra kört a háztömb körül, hogy megnézd mások jelmezeit. Tedd az aktív életet szórakoztatóvá!

Ne legyen bűntudatod! A legjobb fitnesztipp, ha megbocsátasz magadnak. Mindenki szereti az édességet. Ha van egy darab, csak élvezd ki, majd engedd el. Ha frusztrált leszel magaddal szemben, azzal csak egy lefelé tartó tendenciát indítasz el, ami felpörgeti a kortizol stresszhormonodat, és a hasi zsír megtartására késztet. Vegyél egy mély lélegzetet és élvezd az ünnepeket!