, 2022/2/18

Mark Wahlberg 2022 fitnesz és táplálkozási tippjei AZ elmúlt év mindenki számára furcsa, stresszes év volt; de azoknak, akik szeretnék feldobni a hangulatukat, itt az ideje, hogy megmozduljanak. A testmozgás bizonyítottan az egyik leghatékonyabb módja a mentális egészség javításának azáltal, hogy jó közérzetet keltő endorfinokat szabadít fel - amiből most mindannyiunknak többre lenne szüksége.

mark's fitness tips

Amióta az eszemet tudom, edzek, de mint mindenki másnak, nekem is vannak napok, amikor könnyebb mozogni, mint máskor. Bár függetlenül attól, hogy hol tartasz a fitneszutadon, rendkívül fontos, hogy az egészséged prioritássá váljon. És mivel 2022 már a küszöbön áll, most van itt a tökéletes alkalom, hogy felkészüljünk és újra felpattanjunk a fitneszvonatra.

Az alábbiakban összeállítottam egy listát a legjobb fitnesztippjeimről, hogy segítsek az elhatározásaidat valóra váltani és egy egészségesebb új évet elindítani. Ne feledje, a legjobb, ha kicsiben kezdi, hogy másnap fáradtan és jól ébredjen, de ne legyen annyira fájdalmas, hogy kifogásokat találjon, és abbahagyja a testmozgást.

A mozgás lendületet ad, a célok kitűzése és a fejlődés nyomon követése pedig kulcsfontosságú. A Performance Inspired Nutrition-nál imádom látni az ügyfelektől származó képeket, amelyeken büszkén mutatják be az edzéssel kapcsolatos büszkeségüket. Tavaly befektettünk egy ausztrál edzőteremláncba, az F45-be, és el sem tudom mondani, mennyire inspirál, amikor látom, hogy mások kezükbe veszik az egészségüket és a jó közérzetüket.

Szeretem összekeverni az edzéseimet, hogy kihívást jelentsenek számomra és érdekesek maradjanak. Az F45 nagy intenzitású intervallumos edzésének (HIIT) rabja lettem, és ezt adtam hozzá a súlyzós edzésemhez. Idén rengeteg szobakerékpározást és tereplovaglást is beiktattam a nagy fizikai kihívást jelentő Arthur, a király című filmben játszott szerepemhez, amelynek forgatását januárban kezdjük el.

A test sokkolása és az edzések váltogatása segít abban, hogy csúcsformában maradjak és fejlődjek. Hallgatok a testemre, és pihenek, amikor szükségem van rá, de enyhe sérüléseket is feldolgozok a Power-Plate által készített masszázspisztolyommal, és fokozom az ágláncú aminosavaink (BCAA) használatát, hogy segítsem a regenerálódást. A táplálkozás mindig kulcsfontosságú; a villát nem lehet túlterhelni!

A táplálkozás alapvető fontosságú a jó közérzethez, és úgy tapasztaltam, hogy hasznos, ha elkezdünk hozzászokni ahhoz, hogy az ételekre egészséges üzemanyagként tekintsünk. 2020-ban áttértem a Performance Inspired növényi alapú fehérjémre és a főként növényi étrendre, ami segített az általános egészségemben.

Minden edzés a Pre-Workout-ommal kezdődik, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki az edzőtermi időmből, és minden edzés egy fehérjeturmixszal zárul (a rutinom befejezése után 20 percen belül), hogy feltöltsem a kimerült izmaimat. Sok termékemet használom, és ahogy öregszem, a teljesen természetes termékeinkre és a szuper tiszta étrendre támaszkodom, hogy továbbra is jól érezzem magam. A mértékletesség a kulcs, és az optimális egyensúly elérése érdekében állítom be az étkezésemet és kezelem magam.

A hosszú távú sérülések elkerülése érdekében kritikus fontosságú, hogy figyeljünk a testünk változásaira, és tegyünk lépéseket az étrend megváltoztatására, pihenőnapot tartsunk, a sérült testrész körül dolgozzunk, vagy akár orvoshoz forduljunk, hogy megfelelően kiértékeljük a sérülést. Ha követi ezt a nyolc fitnesz- és egészségügyi tippet, az segíteni fog abban, hogy a helyes úton maradjon, és készen álljon arra, hogy az új évben is folytassa a töltést.

A legjobb tippjeim a 2022-es formába lendüléshez

Kezd el

Ne keress kifogásokat és ne várj a tökéletes hónapra vagy napra a kezdéshez - a mai nap a tökéletes nap! Csatlakozz egy edzőteremhez, kezdj el gyalogolni, figyelj az étrendedre, és tedd az egészséged és fittséged prioritássá! Három hónap múlva örülni fogsz, hogy belevágtál!

Állíts fel egy alapszintet

Nézz a tükörbe, készíts néhány képet, rögzítsd a méreteid, írd le a célokat írásban, és indíts fitnesznaplót. Egy fitneszkövető eszköz használata és a céljaid megosztása a barátaiddal és a családoddal szintén bevált módszerek, amelyek segítenek abban, hogy a pályán maradj. Az első maratonfutásra való jelentkezés vagy a heti hétnapi edzőtermi látogatás fogadalma később is megtörténhet, de kezdetben maradj valami egyszerűnél - például heti 2-3 alkalommal 30 percet edzeni. Végül, ahogy haladsz előre, egyre nagyobb kihívást jelentő célokat tűzhetsz ki magad elé.

Ne hagyd,

Hogy a kifogások legyőzzék az egészségmegőrzés iránti elkötelezettségét - ha megcsalod a diétát, vagy kihagysz néhány napot az edzésből, térj vissza! Az elméd a legerősebb edzéseszközöd.

Tekintsd a táplálkozást üzemanyagnak

Nagyon sokan ellensúlyozzák a nagyszerű edzést azzal, hogy túlzásba viszik a túlevést, és az edzés jutalmaként magas cukortartalmú ételeket esznek. A mértékletesség a kulcs, és kezd el olvasni az élelmiszerek címkéit; meg fogsz lepődni, mennyi cukor és mesterséges összetevő található a népszerű ételekben!

Hallgass a testedre

Pihenj, ha szükséges, de ne ess vissza rossz szokásaidba! A diétából vagy edzésprogramból való kiesés NEM ok a feladásra. Az egészségednek vezérigazgatója vagy, ezért maradj fókuszban, és tartsd magad a helyes úton.

A változatosság segít fenntartani a motivációt

Változtasd meg az edzéseid HIIT-edzéssel, kerékpározással, emeléssel, túrázással stb. Az edzés szórakoztató lehet, és hamarosan utálni fogod, ha akár csak egy edzést is kihagysz, vagy túlzásba viszed a gyorskaját!

Vedd körül magad egészséges választásokkal

Vedd elő azt a turmixgépet a pult alól, és hagyd kint. Készíts alacsony cukortartalmú, magas fehérjetartalmú turmixokat ahelyett, hogy valami egészségtelent ragadnál meg, amikor éhes és lusta vagy. Nézd meg a turmixok receptjeit étkezéshelyettesítőként és jobb ételkészítményekként. Én kéznél tartom a fehérjeszeleteket, és utazom a táplálékkiegészítőimmel és mindennel, amire szükségem van ahhoz, hogy a pályán maradjak, amikor rohangálok. Ez némi extra tervezést igényel, de megéri.

Ünnepeld meg a kezdésed, és legyél büszke a fejlődésére

Oszd meg mind a fejlődését, mind a küzdelmeit, hogy segítsen a pályán tartani. Csatlakozz és kövesd a fitneszcsoportokat a közösségi médiában, és posztold fel azokat a szelfiket, diétás tippeket és edzéseket. A fitneszközösség annyira elkötelezett és támogató, hogy inspirált maradsz, ha látod, hogy mások is fejlődnek! Ez másokat is inspirál, hogy lássák a te fitneszutadat, és ez nagyszerű érzés. Bebizonyosodott, hogy ha megosztod a céljaidat, akkor nagyobb valószínűséggel fogod folytatni a céljaid elérését, ezért ne félj posztolni az egészséges szokásaidról és ambícióidról a közösségi médiában, és mondd el barátaidnak és családtagjaidnak - lehet, hogy még inspirálod is őket, vagy találsz egy edzőtársat!

Remélem, tippjeim segítenek inspirálni téged, hogy jobb legyen! Bár jó dolog 2020-at magunk mögött hagyni, megtanultuk, hogy az egészségünk és a jó közérzetünk előtérbe helyezése kulcsfontosságú az immunrendszerünk számára, és az egészségünk egy olyan ajándék, amiért meg kell dolgoznunk. Oszd meg velem az egészséges utadat és a Performance Inspired-et - tegyük 2022-et a lehető legjobb évünkké!

Mark Wahlberg színész, producer és üzletember. Mark társalapítója a Performance Inspired és a Municipal nevű, teljesen természetes aktív életmóddal kapcsolatos táplálkozással foglalkozó cégnek, a Sport Utility Gear & Apparel Company-nak és az Unrealistic Ideas nevű produkciós cégnek. Emellett befektető/tulajdonos/társ az F45 Gyms, a Power Plate Massagers, és természetesen testvéreivel együtt alapította a Wahlburgers éttermeket. Keresse a WahlStreet-t 2021-ben az HBO-Maxon, amely Mark összes üzleti ügyletét bemutatja!