, 2022/3/8

Mindannyiunknak vannak céljaink, amelyekért megpróbálunk dolgozni. Néhányan közülünk nagyon keményen dolgoznak azért, hogy kialakítsák azt az életet, amit szeretnénk, de néha küszködnek, amikor nem látnak bennünk belső változást. Rájöttem, hogy a mentális étrendünk ugyanolyan fontos, mint a fizikai étrendünk. Ha nem töltöm meg az elmémet egészséges dolgokkal, emberekkel, pillanatokkal, magamra szánt idővel stb. nem adom meg az elmémnek azokat az összetevőket, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy erősebben dolgozzon és jobb legyen a gondolkodásmódom, hogy elérhessem az elképzeléseimet és céljaimat. Állandóan olyan emberekkel beszélek, akik szeretnék megdolgoztatni az elméjüket, de nem értik, hogy mennyire fontos, hogy mivel táplálják. Az elme az a hely, ahol minden, amit teszel, azelőtt történik, mielőtt megtennéd.

mental diet tips

Állandóan olyan emberekkel beszélek, akik szeretnék megdolgoztatni az elméjüket, de nem értik, hogy mennyire fontos, hogy mivel táplálják. Az elme az a hely, ahol minden, amit teszel, azelőtt történik, mielőtt megtennéd. Az jön ki az elmédből, amit beengedsz az elmédbe. Az életem nem változik addig, amíg az elmém nem változik. Milyen hangok vannak az életedben, amelyek nem segítenek abban, hogy előre haladj? Milyen hangok vannak az életedben, amelyek megpróbálnak a régi énedhez tartani? Milyen korlátozó hiedelmeket tartasz magadról, amelyeket a világodban lévő emberek vagy dolgok megerősítenek? Elfoglalt vagy emberek vagy eszmék megvitatásával? Elfoglalt vagy azzal, hogy olyan dolgokról beszélsz, amik felett nincs kontrollod, vagy úgy döntesz, hogy felelősséget vállalsz azokért a dolgokért, amik felett van kontrollod? Ne etesd tovább az elmédet szemét kajával.

Tápláld lélektáplálékkal. Olyan táplálékot, amely lehetővé teszi, hogy jobban gondolkodj és jobban élj. Olyan táplálékot, amely nem azt engedi, hogy azt tedd, amit akarsz, hanem azt, ami helyes. A különbség a vágyott és a megélt életed között nem csak a befektetett munkában van, hanem az elméd étrendjében is. Egyél helyesen, gondolkodj helyesen, gondolkodj helyesen, élj helyesen! Az életed egy mentális beviteli döntéstől van attól, hogy olyan legyen, amilyenre mindig is vágytál.

Íme néhány tipp, ami segít a mentális diétádban.

1. Hagyd abba a szemét evést - fizikailag és mentálisan is. Nem mindegy, hogy mit eszel. Néha nem az érzelmi, hanem a kémiai egyensúlyhiányodat okozza az, amit eszel.

2. Aludj - valami nem olyan mély, ha nyolc órát aludtál. Mielőtt túlreagálnád, reagálj úgy, hogy alszol, majd újra gondolkodsz.

3. Hangfrekvencia - a megfelelő hangokra van szükséged azon a frekvencián, amelyen szeretnél lenni az életedben. Ha nincsenek olyan hangok az életedben, amelyek azon a szinten vannak, amelyen élni szeretnél, akkor nehezen fogod elérni az ehhez szükséges gondolkodásmódot.

4. Hely - fontos, hogy legyen helyed átgondolni a dolgokat. Ahelyett, hogy megvárod, hogy megtörténjenek a dolgok, és utána gondolkodsz rajtuk, válaszd azt, hogy találsz helyet a napodban vagy a hetedben, ahol időt adsz arra, hogy bizonyos dolgokon gondolkodj, amelyek érzelmeket, időt és fejteret igényelnek. Jobb, ha szándékosan teszel így, mintha egy pillanat alatt vakon érne a dolog. Ha valami történik, hozz döntést, hogy nem hagyod, hogy megzavarja a napod, és írd be a gondolkodási időt a naptárodba.

5. Fejleszd ki a gondolati mantrákat. Olyan mondásokat, amelyek az életre és a helyzetekre adott válaszaidat kapszulázzák, amelyek a hited és az értékeid azonos frekvenciáján rezegnek.

6. Számold ki, hogy mit tettél be. Ne csak fogyassz jó tartalmat, és ne csinálj vele semmit. Ha így teszel, lelkileg elhízol, és nem fogod értékelni az emberek jó tartalmát, amikor hallod, mert semmi, amit hallgattál, nem váltott ki cselekvést. Amikor munkába vagy cselekvésbe ülteted, amit megtanultál és megértettél, az nem csak erősebbé tesz, hanem még többre is éhes leszel. A növekedés abból történik, amit megdolgozunk és amit beleteszünk. Tedd be továbbra is a megfelelő dolgokat, és dolgozd ki, hogyan alkalmazható az életedre.

7. Oszd meg az emberekkel, hogy mit vettél be, és hallgasd meg, hogy ők mit vesznek be. Van valami abban, hogy nem érezzük magunkat egyedül, ami mentálisan nagyon hasznos számunkra. Oszd meg a recepteket és a dolgokat, amelyek fizikailag is ugyanúgy működnek, mint mentálisan.

8. Ne csak a sikertörténetekre figyelj, hanem a kudarctörténetekre is. Többet tanulunk abból, ha valamit elrontunk, mintha csak nyerünk. A kudarc nem a vég, csak azt jelenti, hogy még nem sikerült jól csinálnunk.

9. Tanácsadás - a tanácsadás nagyszerű lehetőség arra, hogy elgondolkodjunk, és ne kelljen aggódnunk azon, hogy milyen hatással van az, amit mondunk. Valaki hajlandó meghallgatni, nem ítélkezik feletted, és segít eligazodni abban, amit fel kell dolgoznod a fejedben.

10. Érezd jól magad. Nevess! - A nevetés mindig jót tesz a szívednek és az elmédnek, mint a gyógyszer.

Remélem, hogy ez tényleg hasznos az utadon!!!

Kérem, ne tegyen cukrot a kávémba. Sajnos, az egészséges cselekedet végtelen és esztelen görgetéssel párosul egy közösségi alkalmazáson. Ettől még egészséges leszel, ugye?

Ez a mentális diétádtól függ.

A tested csak annyira jó, mint az étel, amit megeszel, az elméd pedig csak annyira jó, mint az információ, amit elfogyasztasz...

A mentális étrendünk hatással van ránk. Amikor felébredsz, a napod alakulása attól függ, hogy milyen információt fogyasztasz el először. Például egy rossz e-mail valakitől tönkreteheti a reggeledet. Lehet, hogy a reggelizőasztalnál tapogatózol, és megpróbálsz válaszolni. Sőt, előfordulhat, hogy nem tudatosan fogyasztja el az ételét, ami befolyásolja annak tápértékét. Valószínűleg túl sokat ettél, vagy nem ettél eleget. Ez befolyásolja az energiaszintedet a nap folyamán. Elősegítve a rossz mentális egészség felé való hanyatlásodat.

A mentális diéta a tudatos fogyasztásról szól az információ-túlterheléssel szemben. A magány helyett a tudatos kapcsolatokról szól. A mentális diéta egy békés séta egy napsütötte tengerparton egy zajos dél-mumbai sétával szemben. Fajként évmilliók óta gyakoroljuk a megfelelő mentális étrendet. E nélkül nem lettünk volna a bolygó domináns faja. A technológia azonban megnehezítette az egészséges mentális étrend fenntartását.

1. Használd a Twittert a jelek javítására.

A Twittert szellemi hálózatnak nevezem. Véleményem szerint messze a legjobban alulértékelt közösségi hálózat. Hihetetlenül tehetséges embereket találhatsz, akik rendszeresen publikálnak hiánypótló tartalmakat. Ez világszínvonalú edzés az elmédnek, ingyenesen szállítva. Bár 2009 óta vagyok a Twitteren, csak 2019-ben kezdtem felismerni a hatalmas előnyeit.

Például, hogy a Twittert a személyes fejlődésed produktív eszközévé lehet hangolni. Korlátlan potenciál rejlik benne. Amikor például az Atomic Habits-ot olvastam, James Clear-t követtem a Twitteren. James rendszeresen kapcsolatba lép más Twitter-felhasználókkal. Így aztán kitalálhattam, hogy kiket érdemes még követnem. David Perell például az egyik legjobb követője az írásnak. Mindezek az "egyéni márkák" rendkívül kurátori információkat generálnak. Hírleveleket is kiadnak. Teljesen aránytalan értéket képvisel a követésük.

2. Szórakoztass néhány zavaró és nem produktív pillanatot.

A legtöbben megrekedünk a nyüzsgésben. Van munkánk, gyerekeink, szüleink, akikről gondoskodnunk kell. Gyakran annyira elkötelezettek vagyunk, hogy észre sem vesszük, hogy keményen bánunk magunkkal. Nem baj, ha néha kicsit lazítunk, nem baj, ha elmerülünk egy kis videojátékozásban vagy egy futómeccsen a gyerekünkkel. Ezek a kisebb, terméketlen pillanatok azok, amikor az elménk pihenőt kap. Úgy tapasztalom, hogy ezek a pillanatok úgy pihentetik az elmémet, mint semmi más. Fogadd el ezeket.

3. Mit szólnál egy kis tudatos halogatáshoz?

A munka úgy bővül, hogy kitölti a befejezésre rendelkezésre álló időt. Parkinson törvénye azt a kényszerhelyzetet ábrázolja, amelyet mindannyian naponta megtapasztalunk. Ahogy például elkezdődik az év vagy a hét, a naptárunk túlterhelté válik. Egyre több dolog kiált a figyelmünkért. A ház karbantartást igényel, elfelejtettük felhívni a kollégát, akivel 2 hete beszélni akartunk. A gyerekednek fogorvoshoz kell mennie, ó, és te már majdnem 5 hete halogatod a saját időpontodat... A pénzügyi tanácsadód vár rád, az a power jóga pedig a könyvespolcon várakozik.

Halogatjuk a dolgokat. A power jóga, a fogorvosi találkozó és a ház karbantartása mind halogatva van egy ideje. Szörnyen érzed magad, amiért megcsinálod, de egyszerűen nincs rá időd. A trükk az, hogy tudatosan bánjunk a halogatással. Ha tudatosan halogatsz valamit, ami kevésbé fontos, akkor nem kell tudat alatt halogatnod valamit, ami fontos.

4. A kommunikáció megkönnyítésének mértéke fordítottan arányos az általa nyújtott értékkel.

Az emberi kapcsolatok és a társas érintkezés iránti igényünk több millió éves. Egyszerűen nem tudjuk ezt kamerákkal és képernyőkkel helyettesíteni. Ma már alapértelmezetten sms-ekkel kommunikálunk. Bár az sms-ezés kényelmesebb, kevésbé intim, mint egy telefonhívás. Bár a telefonhívás kényelmes, kevésbé intim, mint a személyes látogatás. A jó mentális étrendhez bőséges és tartalmas társas kapcsolat tartozik. A keverést rád bízom.

Nem azt mondom, hogy az sms nem hasznos, csak azt, hogy ne hagyd, hogy helyettesítse az értelmes társas kapcsolatokat.

5. Az alantas feladatok a szabadsággal egyenértékűek az elméd számára

A legtöbb mély gondolkodó és író, akit kutattam, olyan légkört teremt, amely elősegíti a kreativitást... Ez mindenkinél más és más, de van, aki inkább hosszú sétákat tesz, míg mások inkább hangos zenét hallgatnak. Én rendkívül hasznosnak találom a gondolkodást, miközben olyan alantas feladatokat végzek, mint a mosás vagy a mosogatógép betöltése.

Amikor a tested rendkívül elfoglalt, az elméd gyönyörű helyekre vándorol ✨.

Egyesek ezt "flow-állapotnak" nevezik. Megfigyeltem, hogy ez a kreatív gondolkodás elengedhetetlen feltétele, olyan, mint egyfajta vakáció az elmédnek.

6. Egy új nyelv megtanulása szó szerint hatékonyabban kapcsolja át az agyadat.

Bizonyított, hogy a többnyelvű agyakban nagyobb a neuronok sűrűsége, és magasabb az agyi aktivitásuk is. Ez jobb kognitív képességekhez vezet, megakadályozza a demenciát, jobbá tesz a feladatváltásban, a racionális döntésekben, a kommunikációban és még sok másban!

Ráadásul vannak olyan érzelmek, amelyeket egyes nyelveken nem lehet kifejezni. Egy új nyelv elsajátítása nemcsak az agyadat alapozza meg, hanem megnyitja számodra az érzelmek, szokások, hagyományok ezen új tartományának megtapasztalását!

7. Ne vegyél semmit magadra. Szó szerint, még magadat sem.

Elkövetjük azt a hibát, hogy túl komolyan vesszük magunkat. Túl komolyan vesszük a sikereinket, és magasabbra törekszünk, nos, néha túl magasra. Az irreális elvárások nem tesznek jót az elmédnek. Hasonlóképpen, ha kudarcot tapasztalunk, hajlamosak vagyunk feleslegesen magunkat hibáztatni... Általában azt mondják, hogy a 30-as éveinkben már nem érdekel, mit gondolnak mások.

Ez az élet egyik legfontosabb mentális modellje. Minél többet gondolsz arra, hogy mit gondolnak mások, annál kevésbé leszel önmagad. Minél kevésbé vagy hiteles, annál inkább megvetnek majd az emberek. Ez egy ördögi körforgás. A legtöbb sikeres ember, akit ismerek, szó szerint ki tudja kerülni az ítélkezés és a negativitás golyóit.

8. Igényeld vissza a figyelmedet, és koncentrálj a jólétedre.

Minél kevesebbet mondasz, annál jobb, tölts időt távol az eszközöktől, a kontroll bejelentések az első számú mentális diéta bűnösök (a cukorhoz hasonlóan talán).

Ez igazán fontos a mentális diéta szempontjából.

9. Ne csak fogyassz, hanem gondolkodj

A könyvek lassú gondolkodásra kényszerítenek, és arra, hogy képzelj. A videók azonban mások, nehéz elgondolkodni egy videó nézése vagy egy hangoskönyv hallgatása közben még nehezebb elgondolkodni a legtöbb közösségi hírfolyamban. Szerintem a fogyasztást reflexiónak kell követnie. Az elmélkedés lehet egyszerűen jegyzetelés, miközben videót nézünk vagy hangoskönyvet hallgatunk.

Ez lehet egy összefoglaló megírása egy könyvről, amit épp most olvastál, általában az írás rendkívül hasznos a reflexióhoz. Hihetetlenül hasznos az is, ha beszélgetünk valakivel egy témáról, vagy jobb esetben tanítunk valakit. Érdemes megemlíteni, hogy az alvás és a testmozgás a jó mentális egészség elsődleges pillérei, a táplálkozás következik.