, 2022/3/3

Mi a LAP-BAND műtét? A laparoszkópos gyomorszalag-műtét során egy övszerű eszközt (szalagot) helyeznek sebészi úton a gyomor felső része köré. A szalag belseje köré egy ballont rögzítenek, amelyet a bőr alatt található kis nyíláson keresztül sóoldatos folyadék befecskendezésével lehet felfújni. Amikor ez a ballon felfúvódik, a gyomorszalag megfeszül, így egy szűk átjáró jön létre a felső gyomor kis tasakja és az alsó gyomor között.

lap band diet tips

Ez a szalagszűkítés fenntartja a teltségérzetet, és korlátozza az alsó gyomorba átjutó táplálék mennyiségét. A gyomorzacskó egyszerre csak egy-két uncia ételt képes befogadni. A pántot a fogyás előrehaladtával gyakran kell beállítani. Ezeket a beállításokat az orvos rendelőjében végzik. A pánt beállításával lassú és egyenletes, heti egy-két kilós fogyást érhet el. A legtöbb páciens a műtét után két-három évvel éri el a maximális fogyást. A gyomorszalagműtét állítható és visszafordítható.

Hogyan étkezz a LAP-BAND műtét után?

A LAP-BAND diéta célja a bariátriai műtétet követően, hogy segítsen a gyors felépülésben és a fogyás beindításában. Ha tudod, hogy mit ehetsz, az segít abban is, hogy elkerüld az új gyomortáska megnyúlását.

Azok, akik hatékony megoldást keresnek a fogyásra, azt gondolhatják, hogy a Lap Band egy mindent megoldó módszer, amely az összes fogyókúrás munkát elvégzi helyetted. Az igazság az, hogy az igazi munka a műtét után kezdődik. A Lap Band műtét után számos fontos fogyókúrás tippet kell követni, amelyek a legjobb eredményeket biztosítják a fogyáshoz és a kitűzött cél eléréséhez.

Taylorsville lakosainak, akik a Lap Band műtétet fontolgatják, vagy már átesett a fogyókúrás műtét folyamatán, érdemes figyelembe venniük az alábbi 10 legfontosabb diétás tippet a Lap Band műtét után.

Tedd a fehérjét prioritássá:

A magas fehérjetartalmú ételek segítenek tovább jóllakni, és tovább késleltetik a gyomor kiürülését, mint más ételek. Annak érdekében, hogy a hatékony fogyás érdekében sok fehérjét juttass az étrendedbe, mindig a fehérjét fogyaszd elsőként a nap minden étkezésében és uzsonnájában.

Solid Over Soft:

Válaszd a szilárd ételeket a puha, pépes ételekkel szemben, mivel ezek tovább laktatnak, és korlátozott kalóriabevitelt biztosítanak. A lágy vagy folyékony ételek, például a leves és a fagylalt nagyobb mennyiségű fogyasztást igényelnek a jóllakottság érzésének eléréséhez.

Egyél és igyál külön-külön:

A szilárd helyett lágy tipphez igazodva kerüld az étkezéshez való ivást, mivel ez pépesebbé teszi az ételek állagát, így arra csábít, hogy többet egyél a jóllakottság eléréséhez.

Kerüld a magas kalóriatartalmú italokat:

A fogyás egyik legalapvetőbb szabálya a magas kalóriatartalmú italok, például a turmixok, üdítők, kávék stb. kerülése a felesleges kalóriafogyasztás kiküszöbölése érdekében. Válaszd helyette a vizet vagy egy alacsony kalóriatartalmú alternatív italt.

Vegyél kis falatokat:

A lehető legapróbb falatokat vedd be, hogy elkerüld az elzáródást a lapszalagban.

Rágj:

Az étel megrágása nemcsak az elzáródás valószínűségét csökkenti, hanem segít elkerülni a túlevést is, mivel az agyad a túlzott rágást nagyobb mennyiségű étel beviteleként értelmezi.

Szánj rá időt:

A lassú étkezés szintén olyan hatást gyakorol az agyra, amely csökkenti a túlevést, miközben elkerülhető vele a tasak megnyúlása is.

Állj meg, ha jóllaktál:

A Lap Band szinte lehetetlenné teszi a túlevést, mivel a túlevés gyakran hányást okozhat. Kerüld el ezt azáltal, hogy határokat szabsz, és gondoskodsz arról, hogy abbahagyod, amint úgy érzed, hogy jóllaktál.

Igyál sok folyadékot:

A hatékony fogyáshoz elengedhetetlen a folyadékpótlás fenntartása. Igyál naponta legalább hat-nyolc csésze vizet vagy más kalóriamentes folyadékot.

Vedd be minden nap vitaminokat:

A műtét után a bariátriai vitaminok mindennapos szedése kulcsfontosságú a kezelés hatékonysága, valamint általános egészségi állapota szempontjából.

Nem a szalag végzi az összes munkát, ez egy csapatmunka.

Az igazán sikeres Lap Band páciens a havi találkozókon és az irodai személyzetünk mindennapos támogatásával megtanulja, hogyan módosítsa az étkezési szokásokat, egészségesebb életmódváltást hajtson végre és egészségesebb ételeket válasszon. Az eredmény hosszú távú, tartós fogyás és számos, az elhízással összefüggő egészségügyi probléma, például a magas vérnyomás, a koleszterinszint és az ízületi fájdalmak visszafordítása lehet, hogy csak néhányat említsünk.