, 2022/2/24

A ProLon® egy 5 napos böjtöt utánzó diéta™, amely táplálja a szervezetet, miközben támogatja az általános egészséget. Tanulmányok kimutatták, hogy a böjt számos egészséggel kapcsolatos kérdésre pozitív hatással lehet.

prolon diet tips

A ProLon megszünteti a kizárólag vízzel történő böjtölés szükségességét, miközben megfelel annak a kielégítetlen igénynek, hogy olyan hozzáférhető, bizonyított és biztonságos diétás programot kínáljon, amely nem igényel folyamatos életmódváltást, például hosszú távú diétát.

Mi a ProLon?

A ProLon szerint "ez a gyorsaságot utánzó étkezési terv nem hasonlít semmilyen más programhoz. Az ízletes, speciálisan kialakított ételek alapvető tápanyagokat adnak, de nem aktiválják a szervezeted ételérzékelő rendszerét. Más szóval, ehetsz, de a tested azt "hiszi", hogy 5 napos böjtben van". Ipso facto, a ProLon egy "böjt ételekkel". -- khm, vegetáriánus, glutén- és laktózmentes ételekkel.

Az apró betűs rész: Az R+R-nél soha nem bátorítjuk az éheztetést vagy a gyorsjavító divatdiétákat. A ProLont a National Institutes of Health és a USC Longevity Institute által szponzorált több mint 20 éves tudományos kutatásra fejlesztették ki és alapozzák, és kérjük, látogasson el a weboldalukra, ahol rengeteg hasznos információt talál, mielőtt elkezdené a böjtöt.

Miért csinálom ezt?

Őszintén szólva, miközben ezt írom, itt Fort Worthben a hóvihar vége van, és én stresszevő vagyok.

1 hét múlva indulunk síelni, és a sínadrágom már az 5. napon szűk lett a hóban játszva, úgyhogy jobb, ha megoldom.

Mindez azt jelenti, hogy a ProLon egyik kívánt eredménye a puffadásmentesítés, de én tényleg és igazán csak jobban akarom érezni magam.

A bőröm elég piros és gyulladt, és az alvásom a legjobb esetben is tisztességes.

Tudom, hogy a stressz egészségesebb módon történő csatornázása, mint a szénhidrátok fogyasztása és a margs ivása (rímeltem) többet fog tenni, mint csak javítani a derékvonalamat. Javítani fogja az életemet!

Szóval. Ezért vagyok itt. A ProLon böjtöt már harmadszorra csinálom.

Az első alkalom után azt mondtam, hogy soha többé nem csinálok ilyet.

A 2. alkalom után azt mondtam, hogy tényleg soha többé nem csinálom.

És sajnos, itt vagyok, soha ne mondd, hogy soha, és minden más klisét, amit csak tudsz dobni az utamba. AZT MONDOM, hogy mivel alapvetően egy profi ProLon-er vagyok, van itt egy csomó profi tippem neked, hogy ez a baba sikeres legyen.

Első nap

A mai nap könnyű. Tele voltam a tegnap esti hatalmas vacsorától, így nem ettem az L-szeletet majdnem 11 óráig (Dabney biztosan tsk, tsk, hogy ennyi ideig vártam ébredés után az evéssel, de elkalandoztam). Ma délután 2 órától 4 óráig volt egy szomszédsági bday party, egy átkozott beignet teherautóval, így tudtam, hogy ennem kell, mielőtt részt veszek, nehogy ezt a 200 dolláros böjtkészletet a lefolyóba dobjam. Így aztán fél kettőkor megettem a paradicsomlevest, hogy, tudod, átvészeljem a dolgot.

A buli végén az 5,5 éves fiamnak szálkás lett a lába, úgyhogy ha hallottad a sikoltozást, sírást és jajveszékelést a világ végén, akkor ez történt. Stresszes volt, és egyben nehéz volt nem az arcába nevetni, és azt mondani, hogy IT'S A SPLINTER FOR CRYING OUT LOUD. Akárhogy is. A másik L szeletet ezek után a színjátékok után délután 4 körül ettem, és még mindig tele vagyok, miközben ezt írom. Este 6 óra van.

Úgy tervezem, hogy a következő 30 percben megeszem a minestrone levest a kelkáposzta kekszekkel és olajbogyóval, a csokis ropogós szeletet pedig desszertnek tartogatom. Protipp: Tedd azt a babát a fagyasztóba. Nem hiszem, hogy a ma este hátralévő része nehéz lesz, de majd beszámolok, ha mégis. Különösen kíváncsi vagyok, hogy jobban alszom-e, és tudok-e egy kicsit korábban felkelni.

Második nap

Nem aludtam túl jól, és őszinte leszek (bocsánat, ha ez TMI), de a gázaim elég gnarly voltak. Lehet, hogy a borsó és a hüvelyesek a finom (nem) minestrone levesből tegnap este? Akárhogy is, ma a glicerin ital. Mindjárt ki fogok dobni néhány fontos pro-tippet, úgyhogy figyeljetek.

1. Pro-tipp: Öntsd ki a glicerines italodat az utasítás szerint, töltsd fel hideg szűrt vízzel, majd tedd bele mindkét Hibiszkusz teafiltert, és tedd be a hűtőbe, hogy legalább 20 percig hűljenek. Ez meg fogja változtatni az életedet. Ha külön árulnák ezt a teát, akkor tömegesen venném. Továbbá, nem kell meginnod a teát, csak a rend kedvéért. 1 csésze feketekávé is megengedett. Dicséret.

2. Pro-tipp: Reggel nézd át az aznapi dobozodat, és fagyaszd le vagy tedd hűtőbe, ami így jobban fog ízleni. Én tegnap elfelejtettem az olajbogyómat a hűtőbe tenni, és ez nagy szívás volt. De ma, hidd el, az olajbogyót betettem a hűtőbe, a choco-crisp-et pedig a fagyasztóba a vacsora utáni falatozáshoz.

3. Pro-tipp: Nem kell az ételeket az ajánlott sorrendben elfogyasztani, de az adott napon az összes, a napra kiosztott ételt meg kell enni - azaz nem lehet cserélgetni más dobozokkal, mmkay?

Ezt szem előtt tartva igyekszem úgy csinálni, hogy a kaják egész nap kitartsanak. Őszintén szólva úgy érzem, hogy TÖRÖLNém a Survivort, mert nagyon jól el tudom ezeket a dobozokat tartani. Tessék, kimondtam. Reggelire ½ L-szeletet ettem egy csésze kávéval 9:30 körül, amikor éreztem, hogy megéhezett a hasam. A másik felét késő délutánra tartogatom, amikor tudom, hogy az energiám hajlamos leesni, és stresszes és/vagy nyűgös leszek.

10:30 délelőtt megettem az L-szelet másik ½-ét, amikor egy stresszes munkahelyi e-mail érkezett az asztalomra. Se la vie. A biztosítékom ma nagyon rövid, nem fogok hazudni. Ebédre gombalevest ettem. Borzalmas volt. Délután fél négykor ettem meg az olajbogyót. Látszik, hogy pokolian morcos vagyok? Elmentem egy nagyon könnyű sétára a családdal délután 5 körül, és eléggé energiahiányos voltam.

Este 6-kor még egy kis olívabogyót ettem, miközben a bányarém/kinoa levesem 11.000 évig főtt a tűzhelyen. Este 7-kor megettem a fagyasztott csokis ropogtatnivalómat. Lefeküdtem, miután megnéztem pár részt a Broadchurchből. Az alvás megint elég szörnyű volt, de a gázaim jobbak voltak! Szóval ez egy győzelem a férjemnek.

3. Nap

Ma reggel már nagyon rosszkedvű vagyok. Talán mert tudom, hogy a 3. nap a legrosszabb nap általában? Vigyázzatok a fenevadra, mindannyian.

Reggel 9:30-kor megettem az L szeletem ½ részét egy csésze kávéval. Azt mondják, hogy naponta 1 csésze kávét lehet meginni, de én ma túlzásba viszem. Már kettőnél tartok. Gyertek csak, ProLon Police, ha meritek! Megváglak, és nevetek rajta ebben a hangulatban, amiben most vagyok.

2 órával később, és hirtelen sokkal kevésbé érzem magam éhesnek. Hála Istennek. A kekszek. Talán ez a kedvencem az egész tisztítókúra alatt. Miért nem lehet ilyet venni a boltban? Nem értem. Itt van az üzlet - ezeket a kicsikéket egész napra kell elkészíteni, és csak 5 van egy csomagban. A ProLon Life-ban szerintem ebédre a leves mellé 1, délutánra 2, vacsorára pedig 2 engedélyezett. Tudjátok miért? Mert ma nincs kókuszreszelék, sem olajbogyó.

Utolsó pro-tipp a 3. napra: fagyaszd le az L-szeleted második ½-ét, hogy vacsora után fogyaszd el. Szívesen. Ma este, miközben főtt a leves, és én a Defined Dish csirkefalatkákat készítettem a családomnak, mert én vagyok a legjobb anya, be akartam dobni a törülközőt. Emlékezni arra, hogy még 2 teljes napom van ebből, ez olyanooo nagyon nehezen hangzik.

4. Nap

Tegnap este nagyon, nagyon jól aludtam. Ma reggel elég jól éreztem magam, és nem voltam éhes, amikor felébredtem, és ez egy átkozottul jó dolog, mert elfelejtettem az L-szeletemet, amikor elmentem egy helyi kávézóba egy megbeszélésre és a munkába. Ahelyett, hogy összepakoltam volna és visszafordultam volna, amikor rájöttem, hogy hibáztam, úgy döntöttem, hogy maradok, mert az idő pénz, és nekem nem sok van belőle.

Ez azt jelenti, hogy 11:30 körül értem haza, hogy levest/ebédet ehessek, és ½ részét is megettem a megfoghatatlan L Bar-nak. Pop-kvíz: Hová tettem a másik felét? A fagyasztóba! A+ neked, hogy figyeltél. 14:15-kor vettem ki a babát. Életmentő. Volt két csomag olívabogyó, hogy átvészeljem az 5 órai pisilő baseball edzést, és az estét egy zöldség/mentestrone levessel + fagyasztott kakaós krumplival fejeztem be desszertnek. Valahol félúton ezen a napon a napi v kis doboznyi étel elfogyasztásának ellenállása átváltozik megadásba, és tudod, hogy túl vagy a púpon. Még egy nap!

5. Nap

Lásd a 3. napra vonatkozó jegyzeteket, hogy hogyan oszthatod fel ezt a napot, de őszintén szólva ez egy hatalmas megkönnyebbülés napja, egy kis türelmetlenséggel. A legnehezebb részem ezen a napon az volt, hogy éhes gyomorral feküdtem le. Elaludtam, hogy éjfélkor elmentem és kifosztottam a hűtőszekrényt.

Összességében ez nagyon nehéz, de megéri. Azt hiszem, újra meg fogom csinálni, de csak egy év múlva. Határozottan felszívódtam, több energiám van, és határozottan segített megfékezni a cukor utáni sóvárgásomat. Bár azt hittem, hogy a 6. napon éhesen fogok ébredni, teljesen elégedett voltam egy kis tál Culina joghurttal, Paleo Granolával és néhány áfonyával.

ProLon-stratégiák egy háromszoros timinek köszönhetően

Dana Emmer, a goopnak nyilatkozva

1. Légy őszinte magaddal a szándékaiddal és a wellnessprioritásaiddal kapcsolatban. Az első alkalommal azért akartam kipróbálni, mert úgy éreztem, hogy kétségbeesetten szükségem van egy resetre. Szerettem volna egy kezelhetőnek tűnő időszakot szentelni annak, hogy ne egyek és igyak, mint az őrült. Nagyon jól éreztem magam a vége után - el sem hittem, mennyire jól.

Másodszorra már izgatottan csináltam, mert tudtam, hogy az első alkalommal hogyan éreztem magam. És én annyira nyomorultul éreztem magam. Hiányzott a friss étel és a rugalmasság, és mindkettő hiánya negatívan hatott a mentális egészségemre - egyszerűen nem volt megfelelő az idő számomra. Semmi baj! Ember vagyok.

Ezúttal tudtam, hogy jobban vágyom a bor és az elviteles ételek elhagyására, mint a szabadságra, hogy azt ehessek és igyak, amit csak akarok. Vágytam az újraindításra, és a férjem is, aki mindhárom alkalommal velem együtt csinálta. (Nagyon sokat segít, ha egy oldalon állunk.)

2. Ha koffeinmegvonásod lesz, nem kell szenvedned.

A ProLon hivatalos rendelete szerint minden reggel megengedett nyolc uncia fekete kávé vagy tizenhat uncia zöld, fehér vagy fekete tea fogyasztása.

3. Dolgozz be egy kis mozgást, ha ez olyasmi, amire jellemzően vágysz és élvezed. Az egyik dolog, ami a harmadik ProLon-élményemet az eddigi legjobbá tette, az volt, hogy nem féltem egy kis könnyű mozgástól.

Kíméletesnek kell lenned magaddal - semmiképpen ne csinálj semmi nagy intenzitású edzést. Könnyebb húszperces Peloton-órákat végeztem az általam megszokott magas intenzitású negyvenöt percesek helyett. Ez segített abban, hogy úgy érezzem, még mindig a normális életemet élem, lefoglalt, és segített ellazulni.

4. Adj hozzá fűszert.

A levesekhez naponta legfeljebb egy teáskanálnyi kombinált sót, fűszernövényeket és fűszereket adhatsz. A frissen őrölt fekete bors számomra mindent megváltoztatott. A fűszerezés sokkal ízletesebbé teheti a leveseket, ha nem a te levesed.

5. Készíts visszafogott terveket, ha tudsz.

Régebben kerültem a társasági eseményeket: Úgy éreztem, ha nem ehetek vagy ihatok a barátaimmal, akkor nem fogom jól érezni magam. Az elmúlt évben a barátainkkal való terveink többnyire abból álltak, hogy a gyerekeket parkokba vittük, maszkot viseltünk, és nem ettünk vagy ittunk, ami emlékeztetett arra, hogy lehetséges és könnyű és szórakoztató kapcsolatot teremteni az emberekkel anélkül, hogy ezt az étel vagy az alkohol köré terveznénk. Az ilyen tervek megtartása a szeretett emberekkel egy másik módja annak, hogy a diétán kívül más dolgokra is összpontosítsunk. És bár úgy tűnik, hogy ez kimerítő lehet, általában olyasmi, ami energiát ad vissza.

6. Tervezd meg, hogy korán lefekszel

És válassz olyan műsort, amely nem az ételek körül forog. A ProLonon mindig korábban fekszem le, mint általában szoktam - ez elég természetesnek tűnik, mert hamarabb elfogy a gőz. A férjemmel azt csináljuk, hogy a Love Island UK-t nézzük (ha tudod, akkor tudod), mert mindketten a megszállottjai vagyunk, és ami még figyelemre méltó, hogy abban a műsorban nem gyakran látható, hogy az emberek esznek.

Soha nem látod az ételeiket, vagy hogy mi van a tányérjukon, és nem kell végigülnöd a Domino's pizza reklámját. Hihetetlen, hogy ha ételreklámokat látsz, vagy a The Great British Bake-Offot nézed, hirtelen hiányérzeted támad, még ha korábban nem is érezted.

7. Nem baj, ha néhány napig telefonon főzöl a gyerekeidnek.

Van egy kétéves kisfiam és egy ötéves kislányom, és a számukra való ételkészítés és az, hogy nem akarnak enni vagy egy falatot sem venni a mac 'n' cheese-ből, a legnehezebb része az egésznek. De rájöttem, mi az, ami nálunk működik: A ProLon napokon olyan dolgokat készítek nekik, amiket szeretnek, de engem nem érdekel, például brokkolis tócsnit.

A nyerő stratégiám most az, hogy a Whole Foodsban felhalmozom az egészséges, gyerekbarát vacsorákat, amelyeket könnyű elkészíteni, de nekem valamivel kevésbé tetszenek, mint a felnőttekhez illő ételek, amelyeket gyakran főzök mindannyiunknak, például lazac rizzsel és zöldségekkel. Ami vicces és váratlan volt, hogy mindkét gyerekem féltékeny lett a levesekre. De nyilvánvaló okokból nem fogom őket ProLonnal etetni. Így ezúttal több ebédre is elkészítettem nekik a saját paradicsomlevesüket, hogy együtt egyék velem.

8. Figyelj arra, hogy valójában mit szeretnél, ha vége van.

A hatodik napon ezúttal nagyon jól és energikusan ébredtem. Halloween előtti nap volt, a diéta véget ért, és a férjem azt mondta: "Menjünk el a gyerekekkel megnézni, hogy készülnek a Krispy Kreme fánkok". És bementem a Krispy Kreme-ba, és a legcsekélyebb vágyat sem éreztem arra, hogy megehessem a friss fánkot a sorból, ami nálam ritka. Az ezt követő napokban meglepően könnyű volt elkerülni a cukrot és az alkoholt. Nem azért, mert bármiféle akaraterőt gyakoroltam volna, hanem mert egyszerűen nem érdekelt.

Pár nap múlva már ittam egy keveset, de nem volt kedvem ennyit inni. Egyszerűen csak kedvem volt tisztán enni. Minden alkalommal, amikor a ProLont csináltam, a tartós haszon nem annyira az volt, ami abban az öt napban történt. Sokkal inkább az a reset-faktor, hogy utána többnyire tisztán akartam enni. És ez mindig megmarad bennem egy darabig.