, 2022/3/9

Legyünk őszinték a dologgal kapcsolatban: Az egészséges táplálkozás nem mindig könnyű. De ettől még nem lehetetlen. Íme, a mi Kedvenc tudományosan alátámasztott tippjeink, amelyek segítenek abban, hogy ezúttal tartsd magad a diétádhoz, és hosszú távon sikeresebb legyél.

strict diet tips

Ne diétázz, de tartsd magad az egészséges étrendhez, más szóval. De ezt könnyebb mondani, mint megtenni, mint tudjuk. Az egészséges diéta például az ünnepek idején, vagy amikor családi ünnepség vagy munkahelyi rendezvény van, tele egészségtelen ételekkel, vagy amikor baráti társaságba megyünk enni, vagy amikor meccsre, vidámparkba vagy strandra megyünk, vagy amikor... nos, érti a lényeget. Rengeteg módja van annak, hogy letérjünk a diétáról.

Hogyan lehet növelni az akaraterőt

Ha már megtaláltad azt a diétát, amelytől fizikailag és mentálisan is jól érzed magad, már csak az a kérdés, hogy kitartasz-e a helyes úton. Ehhez akaraterőre van szükség. De az akaraterőddel kapcsolatban az a helyzet, hogy gyakorolnod is kell, hogy erősen tartsd. Ha küzdesz a motivációddal, vagy úgy érzed, hogy az önuralmad gyakran megcsúszik, íme néhány bevált módszer, amely segíthet abban, hogy a belső badassarydet irányítsd, és megerősítsd az elhatározásodat a következő kísértéshez:

Higgy magadban

Évek óta azt mondják, hogy csak bizonyos mennyiségű akaraterővel rendelkezünk, de újabb tanulmányok szerint ez nem feltétlenül így van. Az, hogy mennyi akaraterővel rendelkezel, függ a genetikai adottságaidtól, attól, hogy milyen gyakran gyakorolod, és hogy mennyire hiszel magadban. Ha azt mondod magadnak, hogy korlátlan mennyiségű önfegyelemmel rendelkezel, az lehet a kulcs a céljaid elsajátításához.

Tűzz ki világos célokat

Ha közel állsz egy cél eléréséhez, vagy néha csak egy végcél van a fejedben, az segíthet abban, hogy erőben maradj. Tűzz ki mérhető és konkrét célokat, amelyekre törekedhetsz. Ha a céljaid túl tágak és homályosak, honnan fogod tudni, hogy elérted e őket? Ráadásul a túl nagy célok túl távolinak érződnek ahhoz, hogy elérd őket. Ehelyett összpontosíts olyan kis lépésekre, amelyeket már most megtehetsz. Találd ki, hogy pontosan hogyan tervezed elérni, és veregesd meg a vállad, amikor sikerül. A kis célok segíthetnek egy kicsit tovább kitartani... már majdnem ott vagy!

Készíts tervet

Gondold át, hogyan fogsz megbirkózni a kísértésekkel, mielőtt azok a szemed elé kerülnek. Győződj meg róla, hogy vannak kéznél olyan lehetőségek, amelyek illeszkednek a diétádhoz, ha megéhezel - tartsd a hűtődet készleten kész tiszta lehetőségekkel, amelyeket nulla bűntudattal megragadhatsz és elfogyaszthatsz. Ha kényeztetést tervezel, gondold át, hogy mit fogsz enni, és szabj magadnak előre határokat. Vagy ütemezd be a következő csalást ahelyett, hogy az akaraterőd maradékára hagyatkoznál. Egy tanulmány kimutatta, hogy egy előre megtervezett stratégia segítségével megduplázhatod a siker esélyét (5).

Foglald le magad

A fogyókúra általában azt jelenti, hogy állandóan az ételeken jár az eszed - ami biztosan nem segít elkerülni a sóvárgást és a kísértéseket. A tanulmányok azonban arra utalnak, hogy az elméd aktívan tartása, különösen diéta közben, erősítheti az akaraterődet. Foglald le az elmédet, és élvezd a napjaidat, amennyire csak lehet. Keress olyan tevékenységeket, amelyek lehetővé teszik, hogy kreatív legyél, vagy hogy stratégiailag gondolkodj. Ez lehet akár a családdal való együttlét vagy csak egy hosszú séta is.

Stressz csökkentése

A stressz nem csak a nem kívánt hasi zsír megtartását okozhatja, hanem a cukros ételek utáni sóvárgást is kiválthatja, és befolyásolhatja a mentális kapacitásodat, hogy erősen tartsd magad (7). Ne feledje tehát, hogy kényeztesse magát. A nem-élelmiszer jellegű módon. Találj olyan elfoglaltságokat, amelyek nem az evés körül forognak, és nem siklatják ki a fejlődésedet. Ez lehet jutalom egy kisebb cél eléréséért, vagy csak azért, mert szükséged van rá. Az öngondoskodás csodákra képes az elszántságoddal és a stressz-szinteddel. Próbáljon meg időt tölteni olyan dolgokkal, amelyek segítenek megnyugodni, legyen szó akár masszázsról, jógáról, zenehallgatásról vagy a szabadban való tartózkodásról.

Szerezz támogatót

Gyakran mondják, hogy azoknak az embereknek az összessége vagyunk, akikkel körülvesszük magunkat. Sőt, egyes tanulmányok szerint az, hogy olyanokkal lógsz együtt, akik egészséges döntéseket hoznak, befolyásolhat téged is abban, hogy egészségesebb döntéseket hozz, és fordítva. Ha nem veszed körül magad olyan barátokkal és családtagokkal, akik támogatják a céljaidat - nyugodtan keress új támogató rendszereket, akik támogatni fognak. Nem, nem azt mondom, hogy dobd el a jelenlegi baráti társaságodat, de lehet, hogy segít, ha egy új taggal bővíted a csapatot, aki segít számon kérni rajtad, vagy hajlandó veled együtt változtatni. Vagy legalább beszélgessetek el szívből azokkal, akik talán visszatartanak benneteket.

Kerüld a kísértést

Alakítsd át az otthonodat és a környezetedet egészséges szentéllyé magad számára. Kétségtelenül megeszed azokat a dolgokat, amikről tudod, hogy kerülnöd kellene, ha az orrod előtt vannak. Menj végig a házadon, és ajándékozd el vagy dobd ki azokat az egészségtelen lehetőségeket, amelyek a leginkább csábítanak. Egyesek számára ez nehezebb lehet, ha van olyan házastársuk vagy gyerekeik, akik nem ugyanolyan egészséges táplálkozásra törekszenek.

Ha ez a helyzet, alakítson ki egy külön helyet azoknak az ételeknek, amelyeket nem szeretne látni, hogy ne kelljen rendszeresen kinyitnia a kamrát, amikor valami egészséges után próbál nyúlni. Ha pedig van olyan munkatársad vagy az irodának egy bizonyos területe, ahol folyamatosan ki vannak téve a finomságok - kerüld el, hogy elsétálj mellette, és menj a hosszabb úton a mosdóba.

Gyakorold a tudatosságot

Tanulmányok kimutatták, hogy a tudatos étkezés nemcsak abban segíthet, hogy többet fogyj, hanem abban is, hogy összességében jobb legyen a kapcsolatod a táplálkozásoddal. A mindfulness a fájdalom és a szorongás csökkentése érdekében végzett meditációtól kezdve egészen addig, hogy egyszerűen csak a pillanatnak élsz, és egy kicsit lelassítasz, de a mindfulness bármely szintje segít javítani az akaraterődön. A trükk az, hogy egyszerűen csak próbálj meg jobban odafigyelni arra, hogy mit csinálsz minden egyes pillanatban. Élvezd az ételt, élvezd minden egyes falatot és érzést. És amikor nem eszik, figyeljen arra, hogyan érzi magát és a környezetét. Valami arra késztet, hogy felhagyj a diétával? Tényleg éhes vagy?

Csak légy önmagad

Tanuld meg szeretni magadat és minden furcsaságodat. Nem meglepő, hogy fárasztó úgy tenni, mintha valaki más lennél, mint aki nem vagy. A kutatások szerint pedig az a sok energia, amit arra fordítasz, hogy egy bizonyos módon viselkedj, lemeríti az önfegyelmedet, ami megnehezíti, hogy az életed más területein is tartsd magad a céljaidhoz.

Ez az oka annak, hogy egyesek hirtelen bekattannak, amikor mindig próbálnak boldog arcot vágni. Ehelyett engedd el magad, és légy a saját furcsa, igazi önmagad, amikor csak lehetőséged van rá. Ez nem csak az önbizalmadat erősíti, de az akaraterődet is erősítheti, és segíthet abban, hogy boldogabb és általában véve sikeresebb legyél.