, 2022/9/6

Még ha a Nagy-tavak mentén, az északi hóövezetben nőttem is fel, a hideg időjárás nem az én világom. Valójában semmit sem szeretek benne. És a téli blues gyakran együtt jár a motiváció hiánya miatt csökkenő egészséggel és fittséggel. Hogy ellensúlyozzuk ezt az érzést, nézzünk tíz tippet, amelyek segíthetnek egészségesebbé válni ezen a télen.

Téli fitnesz és wellness tippek

Gyúrj! Tudom, hogy könnyű elveszíteni a motivációt, hogy tovább eddzünk, amikor hideg van, 5-re besötétedik, és fel kell húznunk a hócsizmát, és be kell melegítenünk az autót, mielőtt elmegyünk az edzőterembe. De az edzés valójában segít az immunrendszered építésében és az egészséged megőrzésében.

Szóval gondoskodj róla, hogy beépítsd az edzéseket a napirendedbe.

Étkezz rendesen. Fontos, hogy ragaszkodj a tiszta étkezéshez, különösen az ünnepek alatt. Az ünnepekkel járó összes további édességnek, rágcsálnivalónak, italnak és egyéb finomságnak néha nehéz ellenállni; tegyél meg mindent, hogy a céljaidra koncentrálj.

Igyál sok vizet. Az évszaktól függetlenül mindig fontos, hogy gondoskodj a megfelelő folyadékbevitelről. Mindenhová vigyél magaddal egy vizes palackot, és győződj meg róla, hogy folyamatosan iszol. Fedd be a fejed szabadtéri edzéseken. Ha úgy döntesz, hogy a szabadban edzel, mindenképpen viselj kalapot vagy valamit, ami eltakarja a füled.

A téli wellness sikeréhez elengedhetetlen, hogy melegen maradj, és ne fázz meg. (Itt találsz még néhány tippet a téli edzésekhez való meleg öltözködéshez).

Ha lehetséges, napozz egy kicsit. Tanulmányok szerint a D-vitamin bevitele elengedhetetlen. Ha megfelelően tudsz öltözködni, próbálj meg kimenni a szabadba egy szép napon, vagy tervezd meg a tengerparti nyaralást a hideg téli hónapokra.

Mosd meg a kezed! Tudom, hogy ez az a standard dolog, amit minden nyilvános mosdóban vagy a fülkeajtók hátulján látsz. De tényleg, moss kezet, hogy megelőzd az influenza vagy más betegségek elkapását. Ha elkapsz valamit, az nagyon visszavethet az edzésben és az egészséges táplálkozásban. Tűzz ki egy célt a tavaszra. A téli hónapok kezdetén állítson fel egy célt, hogy mindig szem előtt tarthassa, mint olyasvalamit, amiért dolgozhat.

Szerezz egy edzőt vagy edzőtársat. Nincs is jobb alkalom arra, hogy egy kis plusz elszámoltathatósággal kényeztesd magad. Vegyél fel egy edzőt a téli hónapokra, vagy keress egy elszámoltatható társat, aki kordában tart! Figyelj a bevitelére. Különösen az ünnepek idején figyelni kell arra, hogy mit viszel be a szervezetedbe. Ne feledd azt sem, hogy az italok sok nem kívánt kalóriát adnak hozzá, ezért figyelj arra, hogy mi kerül a fekete lyukba!

Csatlakozz valamihez! A lehetőségek végtelenek... csoportos testmozgás, HIT órák, csoportos edzés, valamilyen edzésprogram, közös sportolás... a lista folytatható. Találj valamit, ami tetszik, és iratkozz fel, hogy továbbra is foglalkoztasson. Bármilyen érzelmeket is hoznak a téli hónapok, használd ezeket a tippeket, hogy sikeres legyen a téli fitnesz és wellness!