, 2022/2/23

Az ünnepek az év ünnepi időszakát jelentik, és látszólag végtelen sok lehetőséget kínálnak arra, hogy megcsaljuk a diétát, és kihagyjuk az edzést. A testsúlygyarapodás szinte magától értetődő része ennek a szezonnak. De ennek nem kell így lennie. Találd meg a fókuszt, és segítsd az ügyfeleknek, hogy az ünnepekre vonatkozó fitnesztippekkel a helyes úton maradjanak.

holiday fitness tips

Tervezz előre

Szánj időt az edzésre, ahogyan az ünnepi összejövetelekre is - írd be a naptárba. Azzal, hogy előre tervezel, és beiktatod az edzéseket a napirendedbe, biztosíthatod, hogy azok beleférjenek a napodba. Az ünnepi partik és vacsorák nagy része este zajlik, ezért minden reggel szánjon időt arra, hogy elmenjen futni, elmenjen az edzőterembe, vagy részt vegyen otthoni online fitneszórákon. Bátorítsa az ügyfeleket, hogy tervezzék meg önnel az edzéseket, és azt, hogy mikor férnek bele az edzésekbe akkor is, ha az ünnepek alatt nem tartózkodnak a városban.

Menj kicsiben

Ahogy a napirended megtelik ünnepi tevékenységekkel, nem biztos, hogy mindig lesz elég időd egy teljes edzésre, ezért ne félj kisebb részekre bontani. Menj el munka előtt egy 20 perces futásra, majd hazafelé beugorhatsz az edzőterembe 20 perc súlyzós edzésre. Emlékeztesd ügyfeleid, hogy némi fizikai aktivitás jobb, mint a semmi, még egy mini edzés is jobb, mint egész nap ülni. Maradj felelős az edzés beiktatásáért, de engedj rugalmasságot az időtartamot illetően. Ez minimálisra csökkenti a stresszt, miközben segítesz az ügyfeleknek elérni fitneszcéljaikat.

Légy kreatív

A rugalmas időbeosztás mellett légy kreatív a tevékenységeiddel kapcsolatban is. Még ha az egész napot vásárlással vagy a családodnál töltöd is karácsonykor, akkor is megmozgathatod a tested.

Lépcsőzz

A liftek és mozgólépcsők hálaadás napjától újév napjáig tilosak. Ha a bevásárlóközpontban vagy, és szeretnéd fokozni a kihívást, állj meg egy üzletnél a bevásárlóközpont alsó szintjén, majd a következő üzletet a felső szinten, majd ismét válts. Mire befejezed az ajándékválasztást, már egy jó kis lépcsőzésben lesz részed. Néhány extra kört is tehetsz a bevásárlóközpontban, hogy még több mozgást végezz.

Menj ki a szabadba

Ne hagyd, hogy a téli időjárás lelassítson. Ha ennek megfelelően öltözködsz, számos módon kihasználhatod a hó és a hidegebb hőmérséklet adta lehetőségeket, miközben edzhetsz. Akár egy befagyott tó közelében élsz, akár egy nagyvárosban, ahol ideiglenes jégpályák vannak, a téli szezonban szinte bárhol találhatsz korcsolyázási lehetőséget. Tervezz egy sítúrát vagy menj el hótalpas túrára. Ha nincs hó, menj el kirándulni vagy sétálni a környéken.

Ne törődj senkivel!

Az alábbiakban is tippet találsz, amelyekkel megváltoztathatod a gondolkodásmódodat az év ezen időszakában. Az eredmény megkönnyíti majd, hogy helyes döntéseket hozz - még akkor is, ha a környezetedben sokan nem így tesznek.

Nem a tényleges ünnepekről van szó.

Nem az a legfontosabb, hogy mit csinálsz hálaadás napján vagy karácsonykor. Az összes többi köztes nap határozza meg, hogy egészségesek-e az ünnepei. Talán véletlenszerűen találkozol ünnepi finomságokkal a munkahelyeden vagy otthon egy kedves szomszédtól, aki házi készítésű ajándékot hoz neked. Ezek a helyzetek gyakoribbak, mint az ünnepi zabálás. A hálaadás napján történő túlevés nem fog téged rossz formába hozni. Mint ahogy attól sem leszel formába, ha egy nap jól csinálod a dolgokat. Az összes apró dolog napi szinten határozza meg, hogy a fittség felé haladsz-e vagy távolodsz tőle.

Sorold fel a 2-3 legkedveltebb finomságodat az ünnepek alatt, és kötelezd el magad, hogy csak ezeket fogyasztod.

Mindannyiunknak megvannak a kedvenceink. Sorold fel őket, és tartsd magad hozzájuk, így élvezheted a kedvenceidet anélkül, hogy "véletlenül" olyan junk foodot fogyasztanál, amit nem terveztél.

Engedd el a tökéletességet.

Az élet más területein - az iskolában, a munkahelyen vagy a családtagjainkkal való együttlétben - nem várjuk el. Akkor miért várjuk el a "tökéletest", amikor a fitneszrutinunkra gondolunk? Lehet, hogy kihagysz egy edzést. Valójában mindenki fog valamikor. Ez nem a világ vége. Tényleg. Csak győződj meg róla, hogy a következőt megcsinálod.

Felejtsd el az edzésrutinodat; csak hívd ki magad.

Lehet, hogy nincs időd a teljes rutinodra, akkor ne csináld! Erőltesd meg magad 10 percig, ha csak ennyi időd van. A tested az edzés kihívására reagál, nem pedig arra, hogy mennyi időt töltesz vele.

Arra koncentrálj, amit meg tudsz tenni, ne arra, amit nem tudsz.

Minden évben végtelen sokszor hallom, hogy "csak annyira elfoglalt voltam az ünnepek és a családi látogatások miatt, hogy nem tudtam edzeni". Idén koncentrálj arra, amit megtehetsz, ahelyett, amit nem. Keresse a megoldásokat ahelyett, hogy folyton a problémákon és akadályokon rágódna.

Kérdezd meg magadtól: "Tényleg muszáj nekem _________ ?"

Valószínűleg van valami, amit azt mondogatsz magadnak, hogy "meg kell" tenned, de nem teszed. Lehet, hogy ez az ünnepi képeslapok kiküldése mindenkinek, aki szerepel a címjegyzékedben. Vagy talán az, hogy vendégül látod a családot a házadban (megint!), mint minden évben. Több választási lehetőséged van, mint gondolnád.

Válaszd ki az 5 kedvenc gyakorlatát

Írd le az 5 kedvenc gyakorlatodat - biztos vagyok benne, hogy a guggolás idén mindenkinek a listáján szerepel -, és amikor szükséged van egy kis mozgásrobbanásra, végezd el mindegyiket 30 másodpercig. Könnyebb lesz, ha ezek testsúlyos gyakorlatok, de bármit használhatsz, amíg a kedvenceid.

Fedezd fel a család mozgásra késztetésének szórakoztató módjait.

A családi összejövetelek általában túl sok étellel és túl sok ücsörgéssel járnak. Mindenkit vigyél ki a szabadba, bármilyen módon. Találjátok fel újra a régi hagyományokat mozgásalapú módon. Ahelyett, hogy körbeülve beszélgetnétek arról, hogy miért vagytok hálásak, osszátok meg egymással, miközben együtt sétáltok. Aki beszél, annak hátrafelé kell sétálnia, és a csoporttal szembe kell néznie, miközben megosztja a mondanivalóját. Legyetek kreatívak. Túl hideg van? Öltözz fel - ha már kint vagy és mozogsz, felmelegszel.

Tartsd távol a cukrot a zöldségektől.

Régebben utáltam az édesburgonyát. Néhány évvel ezelőtt rájöttem, hogy ez nagyrészt annak köszönhető, hogy amikor felnőttem, mindig barna cukorral és pillecukorral tálalták. Szörnyű. Idén ne legyen mázas a sárgarépa. A cukornak nincs helye a zöldségeken. Lesz elég cukor a kedvenc desszertedben. A máz a fánkoké. Idén találj olyan köreteket, amelyek egyszerre finomak és táplálóak.

Ne feledjed hogy az ünnepek minden évben ugyanabban az időben jönnek.

A kedvenc ünneped minden évben ugyanarra a napra esik (többnyire). Ezek az éves ünnepek nem érnek majd váratlanul, így nincs okod arra, hogy ne tervezd meg őket. A fitneszprogramod ismeretlen megszakításait, például az autós problémákat vagy a beteg gyerekeket nem mindig lehet elkerülni, de ha az ünnepek minden évben eljönnek, nincs mentség. Használja az eszét és a kreativitását a fenti tippek némelyikével kombinálva, hogy olyan tervet dolgozzon ki az ünneplésre, amely lehetővé teszi, hogy élvezze az ünnepeket anélkül, hogy közben tönkretenné a fitnesztervét. Tartson ki mellette, és minden évben egy kicsit jobb lesz!